За хотела

Хотел "Интелкооп" се намира  в един от най-тихите и спокойни квартали на гр. Пловдив - „Кючук Париж", в южна посока от централна гара и автогара „Родопи".

Комплексът е собственост на Централен кооперативен съюз и се стопанисва от „Интелект КООП" ЕООД, гр. Пловдив. Той е специализиран в областта на конгресния туризъм и професионалната подготовка на кадри.

На своите гости хотел „Интелкооп" предоставя комплексни услуги - хотелиерство, ресторантьорство, обучение.

 

Хотелският комплекс включва:

  • Хотел „Интелкооп" 
  • Ресторант „КООП" 
  • Учебен център - лицензиран в НАПОО за професионална подготовка на кадри и предоставящ зали за различни мероприятия.

На разположение на гостите на хотела са: лоби бар, ресторант с бар,  паркинг, магазин за сувенири, багажно помещение.

 

Регион

Пловдив - древен и вечен.

Многовековното съществуване и развитие на града е съпроводено с промяна на неговото име: Филипопол, Тримонциум - Трихълмие, Пулпудева, Евмолпиада, Пълдин, Плоудин.

Пловдив е вторият по големина град в България - важен стратегически, промишлен, търговски, научен, културен и комуникационен център.

Намира се на 150 км от София, в централната част на Южна България. Разположен е на 160 м надморска височина и се простира на двата бряга на р. Марица.

 

Забележителности

В Пловдивска област се намират едни от най-известните природни и исторически забележителности на България: средновековната Асенова крепост, Бачковският манастир, Араповският манастир, Тракийският храм в Старосел, живописната Долина на розите, балнеолечебните центрове в Хисар, Баня и Нареченски бани.

В близост са разположени Кръстова гора и курортния комплекс Пампорово.

Разстояния от Пловдив до културно-историческите обекти в пловдивска област:

Шестте сиенитни хълма придават на град Пловдив неповторима и живописна красота. Градът притежава богато историческо и културно  наследство, което е достъпно за неговите посетители:

 

Археологически музей, в който се пази прочутото Панагюрско златно съкровище и др. В изложбената програма на Международен панаир - Пловдив са включени многобраншови панаири и специализирани изложения, обхващащи ключови отрасли на българската икономика.